Helsinki/sedmi dan/generalka polfinalistov

maj 9, 2007 ogaeslovenia

V bistvu so tri generalke, dve danes in ena tik pred nastopom v zivo. Tako ima vsak izvajalec moznost za vajo na dveh odprtih vajah, kamor lahko pridejo vsi predstavniki medijev in potekajo le vaje tekomvalcev. Poleg tega pa se na treh generalkah, kamor lahko prides le s kupljeno vstopnico in kjer poteka celoten nastop z vmesnimi tockami, z voditeljema in namisljenim glasovanjem. Mediji imajo moznost prisostvovati le na prvi generalki, pa se to v omejenem stevilu, zlasti snemalci. Ob tej priliki bi se posebej rad zahvalil gospodu Aleksandru Radicu, vodji slovenske delegacije v Helsinkih za moznost snemanja.

Generalka je potekala v sproscenem vzdusju, dvorana je bila priblizno dve tretjini polna, obiskovalci so prihajali ze vec kot uro pred zacetkom ter pridno cakali v vrsti za pregled s pomocjo rentgena. Kot se za velike in pomembne dogodke v casu terorizma spodobi, ti “rentgen kontrola” ne gine. Upam, da ne bodo pocasi uvedli se ultrazvok, CT, magnetno rezonanco, PET scan ter laboratorijske preiskave krvi:). No, naj opisem predstavo. Najprej se na odru pojavi…., ste ze mislili, da sem se spozabil:) NO WAY – naj ostane skrivnost, ne izdam niti ene podrobnosti. Celoten show je nordijsko obarvan, prijeten, poln svetlobnih efektov in plesa, voditelja simpaticna, ceprav sta se se malo motila, a do jutri bo vse kot mora biti, sem preprican. Predstava traja priblizno dve uri in pol in mi je bila vsec. Tehnika na vrhuncu, zlasti ozadje s prozorno digitalno projekcijsko steno, podobno kot smo jo videi ob letosnjem San Remmu, le da je mnogo, mnogo vecja. Ceprav smo imeli vrsto pripomb nad ozadjem pri nasi predstavici, pa moram izjemno pohvaliti “in line graphic designerja”, saj je naredil prave male umetnine, ki delujejo zelo mogocno. Delati s takimi masinami mora biti res carsko. Prvic sem videl tudi teleskopske roke ali “cranes”. Povdarek je na teleskopske, tj. take, ki se pospravijo same vase in so trenutno zadnji krik video mode.

Zanimivost in pohvala: med glasovanjem pokazejo tudi reportazo iz Eurokluba, kjer se na dveh posnetkih pojavi DJ Cvetko, ki je ravno takrat vrtel glasbo in so ga snemali z vseh zornih kotov z lucjo, veliko kot sonce. Pohvaljen.

Kaj naj recem za konec, Alenka Gotar je bila na danasnjem odru carica – kot vedno, ceprav je – upraviceno varcevala z glasom. Varcevali pa niso/mo prisotni v dvorani, saj smo bucno ploskali in se na koncu drli. Ozadje je popravljeno in krasno, mogocno, tako kot si operna diva tudi zasluzi. Jutri je dan X, za mnoge dan velikega stresa, za mnoge dan velikega veselja, za premnoge dan velikega razocaranja in zalosti. Na kateri strani se bomo znasli Slovenci, je nemogoce napovedati. Karkoli se bo zgodilo – lepota, profesionalnost in ljubkost Alenke so vrednote, ki jih ne more spremeniti nobeno glasovanje. So samo njene in od Helsinkov dalje tudi malo nase. Srecno, Alenka!

Erik Sedevcic

Entry Filed under: Helsinki - slike z vaj

One Comment Add your own

  • 1. Marco  |  maj 10, 2007 na 6:19 popoldan

    I’m crossing my fingers…


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Strani

Kategorije

Koledar

maj 2007
P T S Č P S N
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: